• Matematická súťaž Klokan

          • Dňa 26. marca 2024 doskákal do našej školy klokan s vakom plným zaujímavých matematických úloh. Klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž, organizovaná na piatich kontinentoch. V minulom roku sa zapojilo do súťaže 109 krajín sveta. Počet súťažiacich bol nad hranicou 6 mil. súťažiacich, z toho na Slovensku to bolo takmer 70 000 žiakov.

            Aj u nás, v našej škole, sú milovníci matematiky.

            Do súťaže sa zapojilo 17 žiakov (2. ročník - 8 žiakov, 3. ročník - 2 žiaci, 4. ročník - 5 žiakov, 5. ročník - 2 žiaci).

            Milí žiaci, tešilo ma sledovať, ako pozitívne vnímate matematiku a máte z nej radosť. Úlohy vás pripravujú na rôzne druhy testovania, rozvíjajú predstavivosť a vnímanie, učia vás hľadať súvislosti v bežnom živote. Verím, že si "ZAKLOKANÍME" aj o rok. 

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 22. marca sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktoré sa konalo v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom. Barborka Durcová získala 1. miesto v kategórii próza a Zuzka Durcová získala diplom za účasť v kategórii poézia.

            Obe žiačky dôstojne reprezentovali našu školu. Je to nielen unikátna reprezentácia školy, lež aj jej prestíž a významnosť. Ďakujeme za usilovnosť, odvahu a silu napredovať!

                              

                                                                                                              PhDr. Lenka Mandelíková, PhD.

             

        • Slávik Slovenska- školské kolo
          • Slávik Slovenska- školské kolo

          • Dňa 21. 3. 2024 sa uskutočnilo školské kolo Slávik Slovenska. Je to spevácka súťaž a spočíva v interpretácii slovenskej ľudovej piesne. Súťaže sa zúčastnilo 26 žiakov 1.- 7. ročníka a rozdelení boli do 3 kategórií. 1. kategória žiaci 1.- 3. r., 2. kategória žiaci 4.- 6. r., 3. kategória žiaci 7.- 9. ročníka. Umiestnenie žiakov je nasledovné.

            1. kategória

            1. miesto: A. Ostrovská, 2. miesto: D. Klempová, 3. miesto: A. Pokorný

            2. kategória

            1. miesto: A. Gajdošechová, 2. miesto: E. Majdišová, V. Macová, 3. miesto: P. Hasalová

            3. kategória

            1. miesto: K. Hargašová

            Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, postupujú do okresného kola Slávik Slovenska, ktoré sa bude konať 10. mája 2024 v ZUŠ v Novom Meste nad Váhom. Pred okresným kolom sa zúčastnia 12. apríla v ZUŠ NM workshopu, kde si zaspievajú s cimbalovou muzikou POLUN. Všetkým deťom, ktoré sa našej súťaže zúčastnili blahoželáme a prajeme veľa pekných chvíľ s ľudovou pesničkou.   Mgr. Ľubica Sameková, foto vo fotoalbume

             

             

          • Oznam-spájanie mravčekov

          • Oznamujeme rodičom detí z triedy mravčekov, že deti sú spojené v budove MŠ a rozdelené do triedy včielok a žabiek. 

            Ráno deti prídu do svojej triedy v ZŠ a na poobedie budú opäť spojené v budove MŠ.

            Ďakujeme.

          • Európsky kvíz o peniazoch - EMQ 2024

          • Dnes 21. marca 2024 presne o 11.00 hod. sa uskutočnilo národné kolo Európskeho kvízu o peniazoch - EMQ 2024. Do súťaže sa zapojilo viac ako 470 škôl. Súťaž prebiehala naživo a online prostredníctvom platformy ZOOM a Kahoot! Obsahovala 15 otázok z oblasti finančnej gramotnosti.  8. trieda sa umiestnila na 121. mieste a 9. trieda na 132. mieste a 7.  trieda na 272. mieste. Ďakujem súťažiacim za reprezentáciu školy. 

                                                                                                                                            Ing. Kusendová Miroslava 

          • Jazdec na koni- náš spolužiak Janko

          • Aj takýchto šikovných žiakov má naša škola. Náš žiak Janko Kováč, prvák, sa venuje jazdectvu na koni asi od svojich 3 rokov. Na pretekoch získal množstvo ocenení, pohárov, medaile, či mašle. V tomto šk. roku, začiatkom septembra, sa mu podarilo získať so svojim koníkom Henrikom v Motešiciach na pretekoch špeciálnu cenu sympatií. S touto krásnou cenou sa pochválil aj svojim spolužiakom. Všetci mu prajeme, aby ho aj naďalej tento "koníček" bavil a poslúchal. 

          • MŠ - Oznam spájanie

          • Milí rodičia, z dôvodu montáže nového nábytku a prehadzovania starého nábytku za nový budú deti zo včielkovej triedy až do konca týždňa doobeda všetky presunuté do veveričkovej triedy a na poobedie budú rozdelené do žabkovej a mravčekovej triedy v škole. Ráno si deti prezujte, prosím, vo včielkovej šatni a potom ich priveďte do veveričkovej triedy. Poobede, prosíme, rodičov, ktorých deti budú v mravčekovej triede, aby si so sebou domov vzali papučky a ráno si ich priniesli do včielkovej šatne na prezutie. Ďakujeme za pochopenie.

          • Poďakovanie za hlasovanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy. Ďakujeme Vám za hlasovanie v súťaži záhrada. Vyhodnotenie súťaže bude na webe www.zahrada.sk najneskôr do 18.3.2024. Už musíme len počkať na výsledky a dúfať, že sa nám to podarilo . Ešte raz ďakujem. Kusendová

        • Vítanie jari- Vynášanie Moreny
          • Vítanie jari- Vynášanie Moreny

          • Morena, Morena, kdes klúče podela!

            Ve Bzincách na rínku, visá tam na klinku...

            Pozývame Vás dňa 18. 3. 2024 o 10. 30 h. na vynášanie Moreny. Sprievod detí ZŠ, MŠ pôjde od základnej školy smerom k potoku. 

          • Písané slovo je príjemným spoločníkom

          • Dňa 12. marca sme si v školskej knižnici pripomenuli marec – mesiac knihy. Žiaci diskutovali o úlohách literatúry a rozprávali sa o obľúbených literárnych žánroch. Čítaním sa nielen vzdelávali, ale aj pestovali vrelý vzťah k čítaniu. Ich pôžitok z prečítaného je neklamným znakom duševnej zrelosti.

          • Testovanie 9

          • Žiaci 9. ročníka sa od začiatku školského roka pripravujú na marcový Monitor 9 alebo inak Celoplošné testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ. Navštevujú i krúžok Slovenčina inak. Je potešujúce, že sa k nim pridali aj ôsmaci. Cieľom je hľadať a spájať súvislosti, aktívne prijímať a dotvárať informácie.

                                                                                                                             PhDr. Lenka Mandelíková, PhD.

          • Kvietky pre tetu Ľudmilu

          • Dňa 2. marca si pripomíname 73. výročie úmrtia spisovateľky  Ľudmily Podjavorinskej. Žiaci našej základnej školy jej položili na hrob kytičku. Ľudmila Podjavorinská prekonala romantické šablóny a dosiahla estetický účinok psychologickým majstrovstvom. Jej verše poznajú všetky generácie slovenských detí. Pre deti sa stala milou tetou Ľudmilou.

             

          • MŠ, ZŠ - Projekt ovocných stromov

          • Milí rodičia naša materská škola sa zapojila do grantovej výzvy o získanie niekoľkých ovocných stromov pre našu záhradu a tým prispejeme k zveľadeniu školského dvora materskej a základnej školy. Svojim hlasovaním nás môžete podporiť. Hlasuje sa od 26.2. do 10.3.2024.  Ďakujeme!

            Hlasovať môžete s využitím QR kódu na obrázku alebo na nasledovnom odkaze webovej stránky: 

            Vyberte si TN kraj, kliknite na našu školu, potom vyplňte meno, priezvisko a mail. A dole je odoslať. Hlasovať môžete 1x za 24 hodín. Podporiť nás môžu aj vaši priatelia. Každý hlas sa počíta.Ďakujeme za podporu.

          • MDŽ

          • Obecný úrad v spolupráci so Základnou školou s materskou školou nár. um. Ľudmily Podjavorinskej v Bzinciach pod Javorinou a  Miestnou organizáciou Únie žien Slovenska v Bzinciach pod Javorinou Vás srdečne pozývajú na oslavu

            Obrázok, na ktorom je kvet, lupienok, kvetinárstvo, rastlina

Automaticky generovaný popis

            medzinárodného dňa žien,

             

             

            ktorá sa uskutoční dňa 10.marca 2024 (nedeľa) o 14,30 h

             

             

            v obradnej sieni Obecného úradu v Bzinciach pod Javorinou. V programe vystúpia žiaci miestnej základnej školy.

          • 73. výročie úmrtia spisovateľky národnej umelkyne Ľudmily Podjavorinskej.

          • Dňa 2. marca si pripomíname 73. výročie úmrtia spisovateľky národnej umelkyne Ľudmily Podjavorinskej. Pri tejto príležitosti bude v nedeľu dňa 3. marca 2024 pre verejnosť otvorené Múzeum Ľ. Podjavorinskej.

            Prehliadka múzea  bude spojená s výkladom a začína sa o 15. hodine. Preto prosíme záujemcov o prehliadku múzea, aby prišli včas na uvedenú hodinu. Vstup do múzea bude v tento deň voľný.

             

             

            Tešíme sa na Vašu účasť.

        • Prváci: Krúžok "Z každého rožku trošku"
          • Prváci: Krúžok "Z každého rožku trošku"

          • Dnešný  krúžkový deň bol pre prvákov trošku nezvyčajný, ale poučný a zároveň zábavný. Do našej triedy prišla odborná pracovníčka- fyzioterapeutka p. Zuzana Trchalová, ktorá ukázala deťom správne držanie tela, správne sedenie pri stolíkoch, na stoličkách, či pri chôdzi. Keďže veľa detí má nesprávne pohybové návyky, poruchy chrbtíc, ploché nohy, snažíme sa aj na vyučovacích hodinách zaradiť cviky, ktoré dokážu zmierniť bolesť chrbta, hlavy a pod. Dnes si deti pri cvičeniach vyskúšali rôzne pomôcky, metódy a techniky: balančné taniere, masážne lopty, podložky, relaxačné techniky. Ďakujeme Zuzke a tešíme sa na ďalšie pokračovanie zdravotných cvikov na našom krúžku. Mgr. Ľubica Sameková Fotky nájdete vo fotoalbume.