• Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou nár. um. Ľ. Podjavorinskej Bzince pod Javorinou na základe §150 ods. 5) zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)a o zmene a doplnení niektorých zákonov a so súhlasom zriaďovateľa

             

            poskytuje žiakom

            1. - 9. ročníka základnej školy

            riaditeľské voľno dňa 22. 4. 2024 (pondelok).

             

            Odôvodnenie:

            Školské vyučovanie v základnej škole je prerušené z organizačných dôvodov –krajské kolo v prednese poézie a prózy - 70. ročník Hviezdoslavov Kubín - Podjavorinskej Bzince.

             

                                                                                                                                                  Mgr. Martin Samek

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Dňa 9. apríla 2024 sa v Novom Meste nad Váhom konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Našu školu reprezentovalo 5 žiakov:

            Dorota Klempová, Martin Bradáč - 3. ročník

            Rebeka Švachová, Leonard Kardian - 4. ročník

            Helena Klempová - 5. ročník

            O výsledkoch súťaže Vás budeme informovať.

             

            Milí žiaci, ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Mladý ochranca prírody - krajské kolo

          • Dňa 11. 4. 2024 sa uskutočnil pilotný ročník krajskej súťaže žiakov Mladý ochranca prírody. Súťaž organizovalo Krajské centrum voľného času v Trenčíne v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom. Našu školu reprezentovali žiačky 7. roč. - Kristína Bilová a Adela Podolanová. Súťaž pozostávala z viacerých častí, dievčatá písali každá samostatne test a po krátkej prestávke spoločne plnili 8 disciplín na stanovištiach  a jednu disciplínu zručnosti. Spektrum otázok bolo široké, napr. určovanie stromov, liečivé rastliny, včelárstvo, lesné zvieratá, zdravá výživa, turistické značky a pod.

            Adelka a Kristínka sa umiestnili na krásnom 2. mieste. Obom dievčatám srdečne blahoželáme!

          • Rétorická Lubina

          • Dňa 11. apríla 2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Rétorická Lubina.

            Súťažiaci predviedli svoje rečnícke schopnosti v dvoch kategóriách. Žiačka 6. ročníka Lujza Bašnárová sa v I. kategórii umiestnila na 3. mieste a žiačka 9. ročníka Patrícia Bačová získala v II. kategórii 2. miesto.

            Obom srdečne blahoželáme a ďakujeme za príkladnú reprezentáciu našej školy! 

             

          • Turistický pochod krajom Ľ. Podjavorinskej

          • Miestna organizácia Únie žien Slovenska v Bzinciach pod Javorinou v spolupráci s Podjavorinským športovým klubom v Bzinciach pod Javorinou a Obcou Bzince pod Javorinou  Vás srdečne pozývajú na 13. ročník turistického pochodu Krajom Ľudmily Podjavorinskej, ktorý sa uskutoční dňa 27.apríla 2024 (sobota). Pochod sa začne o 10,00 h položením kvetov pri pamätníku nár.um. Ľudmily Podjavorinskej v parku v Bzinciach pod Javorinou.

          • Zápis 4. 4. 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis 4. 4. 2024.

            Prechod zo škôlky do školy je pre každé dieťa zlomovým okamihom. Končí ním bezstarostné detstvo a začína obdobie, kedy sa deti nebudú len hrať, ale tiež sa učiť. K tomu síce dochádza už v škôlke, no v škole je to predsa o niečo máličko iné.

            Zápis do 1. ročníka v šk. roku 2024/2025 sa uskutočnil dňa 4. 4. 2024. Na zápis prišlo 19 detí (5 dievčat a 14 chlapcov).

            Zápis sa skladal z formálnej časti a motivačnej časti. Formálna časť zahŕňala predloženie potrebných dokladov a konzultáciu s výchovnou poradkyňou, motivačná potom rozhovor pedagóga s dieťaťom a vypracovanie pracovného listu. Táto časť trvala asi 20 minút, zákonný zástupca mohol svoje dieťa sprevádzať. Cieľom motivačnej časti bolo orientačne posúdiť školskú pripravenosť.

            Chceme sa poďakovať pani učiteľkám z MŠ, pani učiteľke Mgr. Lívii Moyzesovej a Bc. Deniske Górnej, ktoré prišli k zápisu a úsmevom povzbudili svojich predškolákov. S pani učiteľkami sme v predzápisovom období úzko spolupracovali, na základe čoho sme mali o deťoch potrebné vstupné informácie.

            Milí predškoláci, naša škola vám naplno otvorí svoju bránu v septembri. Tešíme sa na vás!

             

          • Matematická súťaž Klokan

          • Dňa 26. marca 2024 doskákal do našej školy klokan s vakom plným zaujímavých matematických úloh. Klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž, organizovaná na piatich kontinentoch. V minulom roku sa zapojilo do súťaže 109 krajín sveta. Počet súťažiacich bol nad hranicou 6 mil. súťažiacich, z toho na Slovensku to bolo takmer 70 000 žiakov.

            Aj u nás, v našej škole, sú milovníci matematiky.

            Do súťaže sa zapojilo 17 žiakov (2. ročník - 8 žiakov, 3. ročník - 2 žiaci, 4. ročník - 5 žiakov, 5. ročník - 2 žiaci).

            Milí žiaci, tešilo ma sledovať, ako pozitívne vnímate matematiku a máte z nej radosť. Úlohy vás pripravujú na rôzne druhy testovania, rozvíjajú predstavivosť a vnímanie, učia vás hľadať súvislosti v bežnom živote. Verím, že si "ZAKLOKANÍME" aj o rok. 

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 22. marca sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktoré sa konalo v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom. Barborka Durcová získala 1. miesto v kategórii próza a Zuzka Durcová získala diplom za účasť v kategórii poézia.

            Obe žiačky dôstojne reprezentovali našu školu. Je to nielen unikátna reprezentácia školy, lež aj jej prestíž a významnosť. Ďakujeme za usilovnosť, odvahu a silu napredovať!

                              

                                                                                                              PhDr. Lenka Mandelíková, PhD.

             

        • Slávik Slovenska- školské kolo
          • Slávik Slovenska- školské kolo

          • Dňa 21. 3. 2024 sa uskutočnilo školské kolo Slávik Slovenska. Je to spevácka súťaž a spočíva v interpretácii slovenskej ľudovej piesne. Súťaže sa zúčastnilo 26 žiakov 1.- 7. ročníka a rozdelení boli do 3 kategórií. 1. kategória žiaci 1.- 3. r., 2. kategória žiaci 4.- 6. r., 3. kategória žiaci 7.- 9. ročníka. Umiestnenie žiakov je nasledovné.

            1. kategória

            1. miesto: A. Ostrovská, 2. miesto: D. Klempová, 3. miesto: A. Pokorný

            2. kategória

            1. miesto: A. Gajdošechová, 2. miesto: E. Majdišová, V. Macová, 3. miesto: P. Hasalová

            3. kategória

            1. miesto: K. Hargašová

            Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, postupujú do okresného kola Slávik Slovenska, ktoré sa bude konať 10. mája 2024 v ZUŠ v Novom Meste nad Váhom. Pred okresným kolom sa zúčastnia 12. apríla v ZUŠ NM workshopu, kde si zaspievajú s cimbalovou muzikou POLUN. Všetkým deťom, ktoré sa našej súťaže zúčastnili blahoželáme a prajeme veľa pekných chvíľ s ľudovou pesničkou.   Mgr. Ľubica Sameková, foto vo fotoalbume

             

             

          • Oznam-spájanie mravčekov

          • Oznamujeme rodičom detí z triedy mravčekov, že deti sú spojené v budove MŠ a rozdelené do triedy včielok a žabiek. 

            Ráno deti prídu do svojej triedy v ZŠ a na poobedie budú opäť spojené v budove MŠ.

            Ďakujeme.

          • Európsky kvíz o peniazoch - EMQ 2024

          • Dnes 21. marca 2024 presne o 11.00 hod. sa uskutočnilo národné kolo Európskeho kvízu o peniazoch - EMQ 2024. Do súťaže sa zapojilo viac ako 470 škôl. Súťaž prebiehala naživo a online prostredníctvom platformy ZOOM a Kahoot! Obsahovala 15 otázok z oblasti finančnej gramotnosti.  8. trieda sa umiestnila na 121. mieste a 9. trieda na 132. mieste a 7.  trieda na 272. mieste. Ďakujem súťažiacim za reprezentáciu školy. 

                                                                                                                                            Ing. Kusendová Miroslava 

          • Jazdec na koni- náš spolužiak Janko

          • Aj takýchto šikovných žiakov má naša škola. Náš žiak Janko Kováč, prvák, sa venuje jazdectvu na koni asi od svojich 3 rokov. Na pretekoch získal množstvo ocenení, pohárov, medaile, či mašle. V tomto šk. roku, začiatkom septembra, sa mu podarilo získať so svojim koníkom Henrikom v Motešiciach na pretekoch špeciálnu cenu sympatií. S touto krásnou cenou sa pochválil aj svojim spolužiakom. Všetci mu prajeme, aby ho aj naďalej tento "koníček" bavil a poslúchal. 

          • MŠ - Oznam spájanie

          • Milí rodičia, z dôvodu montáže nového nábytku a prehadzovania starého nábytku za nový budú deti zo včielkovej triedy až do konca týždňa doobeda všetky presunuté do veveričkovej triedy a na poobedie budú rozdelené do žabkovej a mravčekovej triedy v škole. Ráno si deti prezujte, prosím, vo včielkovej šatni a potom ich priveďte do veveričkovej triedy. Poobede, prosíme, rodičov, ktorých deti budú v mravčekovej triede, aby si so sebou domov vzali papučky a ráno si ich priniesli do včielkovej šatne na prezutie. Ďakujeme za pochopenie.

          • Poďakovanie za hlasovanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy. Ďakujeme Vám za hlasovanie v súťaži záhrada. Vyhodnotenie súťaže bude na webe www.zahrada.sk najneskôr do 18.3.2024. Už musíme len počkať na výsledky a dúfať, že sa nám to podarilo . Ešte raz ďakujem. Kusendová

        • Vítanie jari- Vynášanie Moreny
          • Vítanie jari- Vynášanie Moreny

          • Morena, Morena, kdes klúče podela!

            Ve Bzincách na rínku, visá tam na klinku...

            Pozývame Vás dňa 18. 3. 2024 o 10. 30 h. na vynášanie Moreny. Sprievod detí ZŠ, MŠ pôjde od základnej školy smerom k potoku. 

          • Písané slovo je príjemným spoločníkom

          • Dňa 12. marca sme si v školskej knižnici pripomenuli marec – mesiac knihy. Žiaci diskutovali o úlohách literatúry a rozprávali sa o obľúbených literárnych žánroch. Čítaním sa nielen vzdelávali, ale aj pestovali vrelý vzťah k čítaniu. Ich pôžitok z prečítaného je neklamným znakom duševnej zrelosti.