• Matematická súťaž Klokan

          • Dňa 26. marca 2024 doskákal do našej školy klokan s vakom plným zaujímavých matematických úloh. Klokan je najväčšia medzinárodná matematická súťaž, organizovaná na piatich kontinentoch. V minulom roku sa zapojilo do súťaže 109 krajín sveta. Počet súťažiacich bol nad hranicou 6 mil. súťažiacich, z toho na Slovensku to bolo takmer 70 000 žiakov.

            Aj u nás, v našej škole, sú milovníci matematiky.

            Do súťaže sa zapojilo 17 žiakov (2. ročník - 8 žiakov, 3. ročník - 2 žiaci, 4. ročník - 5 žiakov, 5. ročník - 2 žiaci).

            Milí žiaci, tešilo ma sledovať, ako pozitívne vnímate matematiku a máte z nej radosť. Úlohy vás pripravujú na rôzne druhy testovania, rozvíjajú predstavivosť a vnímanie, učia vás hľadať súvislosti v bežnom živote. Verím, že si "ZAKLOKANÍME" aj o rok. 

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 22. marca sa uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktoré sa konalo v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom. Barborka Durcová získala 1. miesto v kategórii próza a Zuzka Durcová získala diplom za účasť v kategórii poézia.

            Obe žiačky dôstojne reprezentovali našu školu. Je to nielen unikátna reprezentácia školy, lež aj jej prestíž a významnosť. Ďakujeme za usilovnosť, odvahu a silu napredovať!

                              

                                                                                                              PhDr. Lenka Mandelíková, PhD.

             

        • Slávik Slovenska- školské kolo
          • Slávik Slovenska- školské kolo

          • Dňa 21. 3. 2024 sa uskutočnilo školské kolo Slávik Slovenska. Je to spevácka súťaž a spočíva v interpretácii slovenskej ľudovej piesne. Súťaže sa zúčastnilo 26 žiakov 1.- 7. ročníka a rozdelení boli do 3 kategórií. 1. kategória žiaci 1.- 3. r., 2. kategória žiaci 4.- 6. r., 3. kategória žiaci 7.- 9. ročníka. Umiestnenie žiakov je nasledovné.

            1. kategória

            1. miesto: A. Ostrovská, 2. miesto: D. Klempová, 3. miesto: A. Pokorný

            2. kategória

            1. miesto: A. Gajdošechová, 2. miesto: E. Majdišová, V. Macová, 3. miesto: P. Hasalová

            3. kategória

            1. miesto: K. Hargašová

            Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. mieste, postupujú do okresného kola Slávik Slovenska, ktoré sa bude konať 10. mája 2024 v ZUŠ v Novom Meste nad Váhom. Pred okresným kolom sa zúčastnia 12. apríla v ZUŠ NM workshopu, kde si zaspievajú s cimbalovou muzikou POLUN. Všetkým deťom, ktoré sa našej súťaže zúčastnili blahoželáme a prajeme veľa pekných chvíľ s ľudovou pesničkou.   Mgr. Ľubica Sameková, foto vo fotoalbume

             

             

          • Oznam-spájanie mravčekov

          • Oznamujeme rodičom detí z triedy mravčekov, že deti sú spojené v budove MŠ a rozdelené do triedy včielok a žabiek. 

            Ráno deti prídu do svojej triedy v ZŠ a na poobedie budú opäť spojené v budove MŠ.

            Ďakujeme.

          • Európsky kvíz o peniazoch - EMQ 2024

          • Dnes 21. marca 2024 presne o 11.00 hod. sa uskutočnilo národné kolo Európskeho kvízu o peniazoch - EMQ 2024. Do súťaže sa zapojilo viac ako 470 škôl. Súťaž prebiehala naživo a online prostredníctvom platformy ZOOM a Kahoot! Obsahovala 15 otázok z oblasti finančnej gramotnosti.  8. trieda sa umiestnila na 121. mieste a 9. trieda na 132. mieste a 7.  trieda na 272. mieste. Ďakujem súťažiacim za reprezentáciu školy. 

                                                                                                                                            Ing. Kusendová Miroslava 

          • Jazdec na koni- náš spolužiak Janko

          • Aj takýchto šikovných žiakov má naša škola. Náš žiak Janko Kováč, prvák, sa venuje jazdectvu na koni asi od svojich 3 rokov. Na pretekoch získal množstvo ocenení, pohárov, medaile, či mašle. V tomto šk. roku, začiatkom septembra, sa mu podarilo získať so svojim koníkom Henrikom v Motešiciach na pretekoch špeciálnu cenu sympatií. S touto krásnou cenou sa pochválil aj svojim spolužiakom. Všetci mu prajeme, aby ho aj naďalej tento "koníček" bavil a poslúchal. 

          • MŠ - Oznam spájanie

          • Milí rodičia, z dôvodu montáže nového nábytku a prehadzovania starého nábytku za nový budú deti zo včielkovej triedy až do konca týždňa doobeda všetky presunuté do veveričkovej triedy a na poobedie budú rozdelené do žabkovej a mravčekovej triedy v škole. Ráno si deti prezujte, prosím, vo včielkovej šatni a potom ich priveďte do veveričkovej triedy. Poobede, prosíme, rodičov, ktorých deti budú v mravčekovej triede, aby si so sebou domov vzali papučky a ráno si ich priniesli do včielkovej šatne na prezutie. Ďakujeme za pochopenie.

          • Poďakovanie za hlasovanie

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy. Ďakujeme Vám za hlasovanie v súťaži záhrada. Vyhodnotenie súťaže bude na webe www.zahrada.sk najneskôr do 18.3.2024. Už musíme len počkať na výsledky a dúfať, že sa nám to podarilo . Ešte raz ďakujem. Kusendová

        • Vítanie jari- Vynášanie Moreny
          • Vítanie jari- Vynášanie Moreny

          • Morena, Morena, kdes klúče podela!

            Ve Bzincách na rínku, visá tam na klinku...

            Pozývame Vás dňa 18. 3. 2024 o 10. 30 h. na vynášanie Moreny. Sprievod detí ZŠ, MŠ pôjde od základnej školy smerom k potoku. 

          • Písané slovo je príjemným spoločníkom

          • Dňa 12. marca sme si v školskej knižnici pripomenuli marec – mesiac knihy. Žiaci diskutovali o úlohách literatúry a rozprávali sa o obľúbených literárnych žánroch. Čítaním sa nielen vzdelávali, ale aj pestovali vrelý vzťah k čítaniu. Ich pôžitok z prečítaného je neklamným znakom duševnej zrelosti.

          • Testovanie 9

          • Žiaci 9. ročníka sa od začiatku školského roka pripravujú na marcový Monitor 9 alebo inak Celoplošné testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ. Navštevujú i krúžok Slovenčina inak. Je potešujúce, že sa k nim pridali aj ôsmaci. Cieľom je hľadať a spájať súvislosti, aktívne prijímať a dotvárať informácie.

                                                                                                                             PhDr. Lenka Mandelíková, PhD.

          • Kvietky pre tetu Ľudmilu

          • Dňa 2. marca si pripomíname 73. výročie úmrtia spisovateľky  Ľudmily Podjavorinskej. Žiaci našej základnej školy jej položili na hrob kytičku. Ľudmila Podjavorinská prekonala romantické šablóny a dosiahla estetický účinok psychologickým majstrovstvom. Jej verše poznajú všetky generácie slovenských detí. Pre deti sa stala milou tetou Ľudmilou.