• Zápis detí do 1. ročníka ZŠ

          • Dňa 14. marca 2023 od 8. 30 h. pozývame predškolákov so svojimi pani učiteľkami do našej ZŠ na "stretnutie so školou". Žiaci 4. ročníka pripravujú pre nich krátky program spojený s rozdávaním pozvánok na Zápis do 1. ročníka. 

            Taktiež v tento deň t. j. 14. 3. 2023 o 16. 00 h. bude predzápisové stretnutie rodičov v ZŠ (4. trieda- p. uč. Sameková)

            Program stretnutia:

            1. Informácie týkajúce sa zápisu detí do 1. ročníka.

            2. Vypisovanie potrebných písomností, tlačív k zápisu.

            3. Školská zrelosť, nezrelosť.

            4. Diskusia, rozhovory s rodičmi a učiteľmi, a pod.

            Priniesť rodný list- na presné vyplnenie písomností. Bolo by vhodné, keby sa rodičia detí predškolákov tohto stretnutia zúčastnili.

            Viac informácií a tlačivá na vytlačenie nájdete na našej webovej stránke v sekcii Žiaci a rodičia- Zápis detí do 1. ročníka.

          • Karneval 2023

          • Dňa 21.2.2023 sa deti prvého stupňa a dvoch oddelení ŠKD zúčastnili na fašiangovom karnevale v telocvični ZŠ, na ktorom sa nám predviedli v maskách. Na karneval zavítali rôzne masky a to princezné, muchotrávky, zvieratká, rytieri, indiáni a mnoho ďalších. Navštívili nás aj také masky, ktoré si deti vyrobili doma. Všetci si spoločne zatancovali, zasúťažili a zabavili sa. Deťom i pani učiteľkám sa karneval veľmi páčil.  

            Karneval 2023.

          • Biologická olympiáda kat. C

          • 14. 2. 2023 sa na Spojenej škole sv. Jozefa v Novom Meste nad Váhom konalo okresné kolo Biologickej olympiády kat. C. Zo školského kola postúpili dve žiačky ôsmeho ročníka - Patrícia Bačová a Nella Horňáková. Obe súťažili v teoreticko-praktickej časti. Žiačky prejavili svoju zručnosť pri izolácii DNA z banánu a riešili teoretické zadania. Obe v súťaži skončili ako úspešné riešiteľky. Srdečne im gratulujeme a prajeme ešte veľa chuti a ochoty vzdelávať sa, súťažiť a nebáť sa porovnávať si svoje vedomosti s inými rovesníkmi.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 22. februára sa uskutočnilo v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom obvodné kolo recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.

            V kategórii próza získala prvenstvo Zuzana Durcová (4. roč.). V kategórii poézia sa na 2. mieste umiestnil Samuel Pálka (3. roč.). Diplomy za účasť získali žiačky 5. ročníka Patrícia Hasalová v kategórii poézia a Lujza Bašnárová v kategórii próza.

            Všetci žiaci dôstojne reprezentovali našu školu. Je to nielen unikátna reprezentácia školy, lež aj jej prestíž a významnosť. Ďakujeme za usilovnosť, odvahu a silu napredovať!

          • Jazyk – dedičstvo minulosti

          • Dňa 21. 2. sme si pripomenuli Medzinárodný deň materinských jazykov.

            Tento jazykový sviatok potešil žiakov 1. a 2. stupňa. Žiaci diskutovali o úlohách jazyka, jeho fungovaní a sile v spoločnosti. Naučili sa, že jazyk je pomocníkom pri utváraní kultúry, a nielenže patrí do kultúry, ale aj on sám je kultúrou. Nech i naďalej spája ľudí a ich vzťahy.

             

          • Krajské kolo Technickej olympiády

          • Krajské kolo Technickej olympiády sa konalo 7. 2. 2023 v priestoroch SOŠ, Piešťanská v Novom Meste nad Váhom. Súťaž sa delila na dve časti, a to teoretické znalosti v technike a praktická aktivita. Naše tri víťazky okresného kola v oboch kategóriách zabojovali a Patrícia Bačová s Nikolou Okruckou sa umiestnili na krásnom 5. mieste v kategórii A. Žiačka Lujza Bašnárová v kategórii B obsadila pekné 7. miesto. Veľmi si cením ich nasadenie a čas, ktorý venovali príprave.  GRATULUJEME !

          • Slovenčina trochu inak

          • Žiaci 9. ročníka majú od začiatku školského roka možnosť navštevovať jazykový krúžok Slovenčina trochu inak. Pripravujú sa na marcový Monitor 9 alebo inak Celoplošné testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ. Je potešujúce, že sa k nim pridali i ôsmaci. Cieľom je hľadať a spájať súvislosti, aktívne prijímať a dotvárať informácie.

        • Fašiangy, Turíce...
          • Fašiangy, Turíce...

          • Krúžok "Z každého rožku trošku"- Fašiangy v Gazdovskom dvore na Turej Lúke

            Dňa 13. 2. sme sa zúčastnili výchovnovzdelávacej akcie pod názvom "Fašiangy " na Gazdovskom dvore v Turej Lúke. Fašiangové obdobie je obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy, je plné zábavy, veselosti, zabíjačiek, karnevalov. A veľa iného sme sa dozvedeli na Gazdovskom dvore v Turej Lúke. Nechýbali piesne, vinše, a ani tradičný fašiangový pokrm, na ktorom sme si veľmi pochutnali- tradičné šišky ako od babičky. Recept na fašiangové šišky nájdete na našej podstránke Štvrtáci- Záujmový krúžok v 4. ročníku. Fotky nájdete vo fotoalbume.

          • Kvietky pre tetu Ľudmilu

          • Naši deviataci sa dňa 7. 2. v rámci výučby regionálnej literatúry zastavili na miestnom cintoríne. Vyčistili hrob a položili kytičku našej poetke Ľudmile Podjavorinskej. Ľudmila Podjavorinská prekonala romantické šablóny a dosiahla estetický účinok psychologickým majstrovstvom. Jej verše poznajú všetky generácie slovenských detí. Pre deti sa stala milou tetou Ľudmilou.