• Úspech v biologickej olympiáde

          • Dňa 21. 4. 2022 sme sa zúčastnili okresného kola biologickej olympiády. Súťaž prebiehala na Spojenej škole sv. Jozefa v Novom Meste nad Váhom. Zo školského kola postúpili dve žiačky siedmeho ročníka, Patrícia Bačová a Simona Majtásová. Dievčatá súťažiliv teoreticko-praktickej časti, kde si zmerali svoje sily so žiakmi z ôsmich škôl. Súťaž bola pre nás úspešná, Paťka získala krásne tretie miesto a Simonka bola úspešná riešiteľka. Obom dievčatám srdečne blahoželáme.

          • 22. apríl- Deň Zeme

          • Dňa 22. apríla sme si prácou pripomenuli Deň Zeme. Snažili sme sa s našimi žiakmi vyzbierať odpadky okolo školy, ale aj v centre obce a v parku. Na vyučovaní prebiehali aktivity, ktorými sme priblížili deťom dôležitosť triedenia odpadu, či neznečisťovanie prírody a celej Zeme. 

        • 150. výročie narodenia Ľ. Podjavorinskej 
          • 150. výročie narodenia Ľ. Podjavorinskej 

          • Dňa 1. mája 2022 (nedeľa) Vás srdečne pozývame na spomienkovú slávnosť pri príležitosti 150. výročia narodenia našej rodáčky, spisovateľky, národnej umelkyne Ľudmily Riznerovej Podjavorinskej. Dopoludnia sa budú konať Služby Božie v Evanjelickom kostole v Bzinciach p. J. a o 14. 30 h. bude na Obecnom úrade v Bzinciach p. Jav. kultúrny program venovaný Ľ. Podjavorinskej pripravovaný učiteľmi a žiakmi našej školy. Všetkých Vás srdečne pozývame. 

        • Krajom Ľudmily Podjavorinskej
          • Krajom Ľudmily Podjavorinskej

          • 11. ročník turistického pochodu "Krajom Ľudmily Podjavorinskej" sa uskutoční dňa 30.apríla 2022 (sobota). Pochod sa začne o 9,00 h položením kvetov pri pamätníku nár.um. Ľudmily Podjavorinskej v parku v Bzinciach pod Javorinou.

            2 trasy pochodu sú nasledovné:

            Trasa 1: Bzince p.Jav. – Maleník – Hrabové/okraj – Cetuna  a späť po tej istej trase.

            Trasa 2 (pre zdatných turistov): Bzince p.Jav. – Maleník – Hrabové/okraj –  Cetuna – Javorina – späť návrat po tej istej trase alebo po žltej značke do Starej Turej a odtiaľ autobusom do Bziniec p. J.

            Tempo pochodu a čas návratu do Bziniec je individuálny. Pri návrate možno použiť autobus SAD (odchod z Cetuny  do Bziniec p. Jav. o 13,03 h a o 16,53 h).

            Pochod vedie po lesných a poľných cestách,  po modro  značenom turistickom chodníku kpt. Miloša Uhra  (č. 2416 z Lubiny na Javorinu). Turistická mapa č. 129 Malé Karpaty-Bradlo, VKÚ Harmanec 2002, 3.vydanie. Trasa č. 1 je vhodná aj pre rodiny s deťmi a menej zdatných turistov. Turistiky sa zúčastnia aj naši žiaci a učitelia. 

          • Šaliansky Maťko J. C. Hronského

          • Dňa 5. 4. 2022 sa žiačka 5. ročníka našej školy Kristína Bilová zúčastnila okresného kola recitačnej súťaže v prednese povesti Šaliansky Maťko J. C. Hronského 2021/2022, ktoré sa konalo v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom.

            Kristínka súťažila v II. kategórii (4. - 5. ročník) s povesťou od Antona Habovštiaka - O husároch v Osobitej. Hoci sa napokon v silnej konkurencii neumiestnila, odniesla si mnoho cenných rád od hodnotiacej poroty a je „bohatšia“ o nové skúsenosti a zážitky.

            Ďakujeme týmto Kristínke ešte raz za vzornú reprezentáciu školy a želáme veľa úspechov do budúcna!

                                                                                  

                                                                                                                   Mgr. Martina Macová

          • Krajské kolo Hviesdoslavov Kubín - Podjavorinskej Bzince

          • 68. HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – PODJAVORINSKEJ BZINCE

            Krajská súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy,

            v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí

            27. APRÍL 2022 • BZINCE POD JAVORINOU

            Link: https://zsbzince.edupage.org/a/podjavorinskej-bzince

        • Zápis detí do 1. ročníka
          • Zápis detí do 1. ročníka

          • Dňa 11. 4. 2022 sa na našej škole uskutočnil zápis detí do 1. ročníka. 22 predškolákov splnilo všetký úlohy, ktoré sme pre nich pripravili. Deti hádzali loptičkou na cieľ, skákali cez farebnú dráhu a s pani učiteľkou vypracovávali pracovný list. Deti boli dobre pripravené, za čo patrí vďaka pani učiteľkám z MŠ a samozrejme ich rodičom. Rodičom sme sa snažili vysvetliť prípadné nedostatky, ktoré sme spozorovali u detí počas zápisu. Boli to napr. rečové vady, zlý úchop ceruzky a pod. Je dôležité ak má dieťa rečovú poruchu, aby navštevovalo pravidelne logopédiu. Z výsledkami a správaním detí sme boli veľmi spokojné. Tešíme sa na budúcich prváčikov. Pani učiteľky 1. stupňa ZŠ. (Fotografie nájdete vo fotoalbume)

          • Návšteva predškolákov v našej škole

          • 30.3.2022 navštívili našu školu predškoláci so svojimi pani učiteľkami. Naši žiaci ich privítali krátkym programom a na záver sme si spoločne zaspievali hymnu školy. Od nás si predškoláci odniesli pozvánky na zápis do 1.ročníka. Veľká vďaka patrí pani učiteľkám z MŠ, ktoré spolu s deťmi vyrobili krásne záložky do kníh  pre všetkých prvostupniarov! 

          • Termíny riaditeľského voľna

          • Riaditeľstvo Základnej školy nár. um. Ľ. Podjavorinskej s materskou školou udeluje riaditeľské voľno v týchto termínoch:

            6.4.2022 - riaditeľské voľno pre žiakov 2. stupňa ZŠ z dôvodu T-9 (testovanie 9. ročníka)

            27.4.2022 - celoškolské riaditeľské voľno z dôvodu organizovania Krajského kola recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín -  Podjavorinskej Bzince

            18.5.2022- riaditeľské voľno pre žiakov 2. stupňa ZŠ z dôvodu T-5 (testovanie 5. ročníka)

            Ďakujeme za pochopenie

          • Beseda so spisovateľom Miroslavom Dobiášom

          • Dňa 1. 4. 2022 mali žiaci 1. stupňa pútavú besedu so spisovateľom, historikom Miroslavom Dobiášom. Veselé rozprávanie pána spisovateľa o jeho knihe Adam a tajomstvo orloja nás všetkých priviedol do krajiny fantázie. Žiaci si na záver besedy mohli túto knihu kúpiť aj s venovaním pána spisovateľa.