• Návšteva Mestskej knižnice Ľ. V. Riznera v Novom Meste nad Váhom

          • Miestnosť bez kníh je ako telo bez duše".- Marcus Tullius Cicero

            24.4.2024 žiaci 1.stupňa v rámci vyučovania navštívili  Mestskú Knižnicu v NMnV, kde sme mali poučnú besedu o knihách spojenú s kvízom o rozprávkach.

            V druhej časti mali deti možnosť pozrieť si detské oddelenie knižnice, kde nám pani Dagmar Janegová povedala o pravidlách požičiavania kníh.  Všetky deti si našli knihu, ktorú by si určite radi požičali.

            Cieľom tejto exkurzie je podnietiť  v deťoch radosť z čítania obľúbených kníh, a tak prispieť k  zlepšeniu čitateľskej gramotnosti.

            Pevne veríme, že sa nám podarilo získať nových malých čitateľov.

             

             

             

             


          • Biologická olympiáda

          • „Objavovaním prírody objavujete samého seba.“  (Maxime Lagacé)

            Dňa 25. 4. 2024 sme sa zúčastnili okresného kola Biologickej olympiády kat. D. Súťaž sa konala na Spojenej škole sv. Jozefa v Novom Meste nad Váhom. Našu školu reprezentovali žiačky Lujza Bašnárová (6. roč.) a Adela Podolanová (7. roč.). 

            Lujza získala nádherné 1. miesto a Adelka je na 4. mieste úspešnou riešiteľkou tejto náročnej súťaže.

            Obom žiačkám srdečne gratulujeme a prajem veľa chuti objavovať krásy prírody v ďalších ročníkoch súťaže.

          • Žiaci a majetok školy

          • Rozhodli sme sa začať uverejňovať foto, ako sa žiaci starajú o majetok vo svojich triedach a škole. PC stolík žiakov 7. ročníka, keď si ho pomýlili dvaja žiaci so stoličkou.

          • Jubilejný 70. ročník súťaže Hviezdoslavov Kubín - Podjavorinskej Bzince

          • "Nie cez hlas, ale cez recitátorovu dušu sa rodí prednes."

            Dňa 22. apríla 2024 sa v našej škole uskutočnilo krajské kolo recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín - Podjavorinskej Bzince.

            Naša škola nesie vo svojom názve meno národnej umelkyne Ľudmily Podjavorinskej a o to viac si vážime, keď sa na pomyselnom javisku predstavili v 1. kategórii v prednese prózy aj naši dvaja veľmi talentovaní a odhodlaní žiaci Barbora Durcová (4. roč.) a Samuel Pálka (4. roč.).

            Barborka získala účastnícky diplom a Samko sa umiestnil na krásnom 2. mieste. 

            Milí žiaci, ďakujeme Vám za príkladnú reprezentáciu, za hodnotný kultúrny zážitok a do budúcna Vám prajeme, aby ste prostredníctvom prednesu aj naďalej tlmočili svoj vzťah k slovu a umeleckej literatúre.

             

             

          • MŠ-súťaž

          • V rámci súťaže a výzvy ÚKE SAV pre deti: ,,Ochrancovia planéty" sa trieda Včielok zapojila  a vytvorila svojich päť pravidiel pre planétu Zem, ktorých dodržiavaním chceme aj my malí škôlkari prispieť k ochrane nášho životného prostredia. Plagát sme zaslali do súťaže a netrpezlivo budeme čakať na výsledky.

          • Sklárne Nemšová a Záhradkár Trenčín

          • Žiaci 6. a 9. ročníka sa 10.4.2024 zúčastnili exkurzie do firmy výrobu skla Vetropack Nemšová s.r.o.. Na minuloročnej exkurzii v Sklárňach Breznický videli a vyskúšali si fúkanie skla ručne. Vo firme Vetropack videli prípravu surovín, tavenie skla, tvárnenie, chladenie a balenie sklenených výrobkov. Firma pracuje nepretržite 24/7.  Žiaci mohli porovnať ručnú a strojovú výrobu. Potom sme sa presunuli do Trenčína na výstavu Záhradkár. Tu aj napriek nepriaznivému počasiu deti videli a samozrejme aj nakúpili kvety. Kvety im zlepšili náladu. Majú tak možnosť  starať o kvety a  vymieňať si navzájom skúsenosti, či už medzi sebou alebo s rodičmi.

          • Divadlo Slniečko - Separovanie odpadu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo Slniečko - Separovanie odpadu.

            Dnes našu materskú školu opäť navštívilo divadlo. Pre deti bolo pripravené tematické divadelné predstavenie nakoľko sa nám blíži Deň Zeme, ktorý je spájaný s čistením zeme a separovaním odpadu. Deti boli interaktívne zapájané do deja divadla, boli využité rôzne piesne, prostredníctvom, ktorých si deti osvojili základy separovania odpadu. V celej materskej škole sa rozhliehala radosť a detský smiech.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou nár. um. Ľ. Podjavorinskej Bzince pod Javorinou na základe §150 ods. 5) zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)a o zmene a doplnení niektorých zákonov a so súhlasom zriaďovateľa

             

            poskytuje žiakom

            1. - 9. ročníka základnej školy

            riaditeľské voľno dňa 22. 4. 2024 (pondelok).

             

            Odôvodnenie:

            Školské vyučovanie v základnej škole je prerušené z organizačných dôvodov –krajské kolo v prednese poézie a prózy - 70. ročník Hviezdoslavov Kubín - Podjavorinskej Bzince.

             

                                                                                                                                                  Mgr. Martin Samek

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • Dňa 9. apríla 2024 sa v Novom Meste nad Váhom konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Našu školu reprezentovalo 5 žiakov:

            Dorota Klempová, Martin Bradáč - 3. ročník

            Rebeka Švachová, Leonard Kardian - 4. ročník

            Helena Klempová - 5. ročník

            O výsledkoch súťaže Vás budeme informovať.

             

            Milí žiaci, ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Mladý ochranca prírody - krajské kolo

          • Dňa 11. 4. 2024 sa uskutočnil pilotný ročník krajskej súťaže žiakov Mladý ochranca prírody. Súťaž organizovalo Krajské centrum voľného času v Trenčíne v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom. Našu školu reprezentovali žiačky 7. roč. - Kristína Bilová a Adela Podolanová. Súťaž pozostávala z viacerých častí, dievčatá písali každá samostatne test a po krátkej prestávke spoločne plnili 8 disciplín na stanovištiach  a jednu disciplínu zručnosti. Spektrum otázok bolo široké, napr. určovanie stromov, liečivé rastliny, včelárstvo, lesné zvieratá, zdravá výživa, turistické značky a pod.

            Adelka a Kristínka sa umiestnili na krásnom 2. mieste. Obom dievčatám srdečne blahoželáme!

          • Rétorická Lubina

          • Dňa 11. apríla 2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Rétorická Lubina.

            Súťažiaci predviedli svoje rečnícke schopnosti v dvoch kategóriách. Žiačka 6. ročníka Lujza Bašnárová sa v I. kategórii umiestnila na 3. mieste a žiačka 9. ročníka Patrícia Bačová získala v II. kategórii 2. miesto.

            Obom srdečne blahoželáme a ďakujeme za príkladnú reprezentáciu našej školy! 

             

          • Turistický pochod krajom Ľ. Podjavorinskej

          • Miestna organizácia Únie žien Slovenska v Bzinciach pod Javorinou v spolupráci s Podjavorinským športovým klubom v Bzinciach pod Javorinou a Obcou Bzince pod Javorinou  Vás srdečne pozývajú na 13. ročník turistického pochodu Krajom Ľudmily Podjavorinskej, ktorý sa uskutoční dňa 27.apríla 2024 (sobota). Pochod sa začne o 10,00 h položením kvetov pri pamätníku nár.um. Ľudmily Podjavorinskej v parku v Bzinciach pod Javorinou.

          • Zápis 4. 4. 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis 4. 4. 2024.

            Prechod zo škôlky do školy je pre každé dieťa zlomovým okamihom. Končí ním bezstarostné detstvo a začína obdobie, kedy sa deti nebudú len hrať, ale tiež sa učiť. K tomu síce dochádza už v škôlke, no v škole je to predsa o niečo máličko iné.

            Zápis do 1. ročníka v šk. roku 2024/2025 sa uskutočnil dňa 4. 4. 2024. Na zápis prišlo 19 detí (5 dievčat a 14 chlapcov).

            Zápis sa skladal z formálnej časti a motivačnej časti. Formálna časť zahŕňala predloženie potrebných dokladov a konzultáciu s výchovnou poradkyňou, motivačná potom rozhovor pedagóga s dieťaťom a vypracovanie pracovného listu. Táto časť trvala asi 20 minút, zákonný zástupca mohol svoje dieťa sprevádzať. Cieľom motivačnej časti bolo orientačne posúdiť školskú pripravenosť.

            Chceme sa poďakovať pani učiteľkám z MŠ, pani učiteľke Mgr. Lívii Moyzesovej a Bc. Deniske Górnej, ktoré prišli k zápisu a úsmevom povzbudili svojich predškolákov. S pani učiteľkami sme v predzápisovom období úzko spolupracovali, na základe čoho sme mali o deťoch potrebné vstupné informácie.

            Milí predškoláci, naša škola vám naplno otvorí svoju bránu v septembri. Tešíme sa na vás!