• MŠ, ZŠ - Projekt ovocných stromov

          • Milí rodičia naša materská škola sa zapojila do grantovej výzvy o získanie niekoľkých ovocných stromov pre našu záhradu a tým prispejeme k zveľadeniu školského dvora materskej a základnej školy. Svojim hlasovaním nás môžete podporiť. Hlasuje sa od 26.2. do 10.3.2024.  Ďakujeme!

            Hlasovať môžete s využitím QR kódu na obrázku alebo na nasledovnom odkaze webovej stránky: 

            Vyberte si TN kraj, kliknite na našu školu, potom vyplňte meno, priezvisko a mail. A dole je odoslať. Hlasovať môžete 1x za 24 hodín. Podporiť nás môžu aj vaši priatelia. Každý hlas sa počíta.Ďakujeme za podporu.

          • MDŽ

          • Obecný úrad v spolupráci so Základnou školou s materskou školou nár. um. Ľudmily Podjavorinskej v Bzinciach pod Javorinou a  Miestnou organizáciou Únie žien Slovenska v Bzinciach pod Javorinou Vás srdečne pozývajú na oslavu

            Obrázok, na ktorom je kvet, lupienok, kvetinárstvo, rastlina

Automaticky generovaný popis

            medzinárodného dňa žien,

             

             

            ktorá sa uskutoční dňa 10.marca 2024 (nedeľa) o 14,30 h

             

             

            v obradnej sieni Obecného úradu v Bzinciach pod Javorinou. V programe vystúpia žiaci miestnej základnej školy.

          • 73. výročie úmrtia spisovateľky národnej umelkyne Ľudmily Podjavorinskej.

          • Dňa 2. marca si pripomíname 73. výročie úmrtia spisovateľky národnej umelkyne Ľudmily Podjavorinskej. Pri tejto príležitosti bude v nedeľu dňa 3. marca 2024 pre verejnosť otvorené Múzeum Ľ. Podjavorinskej.

            Prehliadka múzea  bude spojená s výkladom a začína sa o 15. hodine. Preto prosíme záujemcov o prehliadku múzea, aby prišli včas na uvedenú hodinu. Vstup do múzea bude v tento deň voľný.

             

             

            Tešíme sa na Vašu účasť.

        • Prváci: Krúžok "Z každého rožku trošku"
          • Prváci: Krúžok "Z každého rožku trošku"

          • Dnešný  krúžkový deň bol pre prvákov trošku nezvyčajný, ale poučný a zároveň zábavný. Do našej triedy prišla odborná pracovníčka- fyzioterapeutka p. Zuzana Trchalová, ktorá ukázala deťom správne držanie tela, správne sedenie pri stolíkoch, na stoličkách, či pri chôdzi. Keďže veľa detí má nesprávne pohybové návyky, poruchy chrbtíc, ploché nohy, snažíme sa aj na vyučovacích hodinách zaradiť cviky, ktoré dokážu zmierniť bolesť chrbta, hlavy a pod. Dnes si deti pri cvičeniach vyskúšali rôzne pomôcky, metódy a techniky: balančné taniere, masážne lopty, podložky, relaxačné techniky. Ďakujeme Zuzke a tešíme sa na ďalšie pokračovanie zdravotných cvikov na našom krúžku. Mgr. Ľubica Sameková Fotky nájdete vo fotoalbume.

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            Karneval v triede mravčekov bol super, všetci sme si ho spoločne užili. Po predstavení všetkých krásnych masiek a skvelom občerstvení nás prišla navštíviť pani tanečníčka s maskou mačky a užili sme si ďalšiu zábavu. Na záver sme postavili princeznám hrad, superhrdinom pevnosť, pirátom pirátsku loď a policajtom policajnú stanicu. Každá maska dostala diplom a odmeny 😍 V triede včielok a žabiek prebiehala zábava s občerstvením najprv v každej triede zvlášť, triedy si predstavili masky, zatancovali si rôzne jednoduché tance a potom sa stretli spoločne a zabavili sa pri tancovaní s balónmi. Ďakujeme všetkým rodičom za bohaté občerstvenie a odmeny pre deti. Všetky deti si tento špeciálny deň veľmi užili.

          • Korčuliarsky kurz - predškoláci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Korčuliarsky kurz - predškoláci.

            Týždeň korčuliarskeho kurzu je úspešne za nami. Z nekorčuliarov sa stali korčuliari a z korčuliarov šikovní pretekári. Deti si to veľmi na ľade užili, zdokonalili si techniku, zažili kopec zábavy a odnášajú si domov krásne spomienky.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 14. februára sa uskutočnilo v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom obvodné kolo recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Výsledky sú nasledujúce: 1. kategória: 3. miesto v poézii Olívia Maronová (1. roč.), 1. miesto v próze Barbora Durcová (4. roč.). 2. kategória: 2. miesto v poézii Zuzana Durcová (5. roč.).

            Diplomy za účasť získali žiačky 6. a 9. ročníka Lujza Bašnárová a Patrícia Bačová. 

            Všetky žiačky dôstojne reprezentovali našu školu. Je to nielen unikátna reprezentácia školy, lež aj jej prestíž a významnosť. Ďakujeme za usilovnosť, odvahu a silu napredovať!

                              

                                                                                                                            PhDr. Lenka Mandelíková, PhD.

          • Divadlo Príbeh - "Po stopách hudby"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo Príbeh - "Po stopách hudby".

            Dnes našu materskú školu navštívilo divadlo Príbeh s predstavením "Príbeh rytiera - po stopách hudby" - o tom ako vznikla hudba. Deti sa dozvedeli čo sú to zvuky a čo sú tóny. Zábavnou formou sa oboznámili s tým, ako vznikali prvé hudobné nástroje, ako sa postupne zdokonaľovali, aký zvuk vydávali. Deti boli vtiahnuté do deja, niektoré hrali na hudobné nástroje, ostatné spievali, tlieskali. Celé predstavenie si deti užili a priestormi MŠ sa rohliehal ich spev a smiech.

          • KARNEVAL

          • V piatok 2.2.2024 sa uskutočnil v telocvični ZŠ detský karneval. Na karneval sa prišli zabaviť žiaci z prvého, ale aj druhého stupňa. 

            Mali sme možnosť vidieť veľa nádherných a veľmi zaujímavých masiek, ako napr. práčku, toaletný papier, záchranársky vrtuľník, veľa princezien, vojakov, zúbkovú vílu a mnoho ďalších. Pre deti boli pripravené rôzne súťaže, v ktorých za splnenie získavali sladké odmeny. Deti sa celý čas zabávali, tancovali, bolo im veselo.

            V závere nechýbalo ani vyhodnotenie masiek, ktoré dostali hodnotné ceny.

            Veľké ĎAKUJEM za sponzorské dary patri:

            - OZ Podjavorinskej deti- 100€

            - Pekáreň Bzince pod Javorinou- 100€

            Ďalej sa chceme poďakovať našim ochotným dievčatám Nike Okruckej a Nelke Horňákovej za pomoc pri výzdobe a pomoc pri súťažiach.

             

             

            Tešíme sa na Vás o rok.....

                                                                                                    Vaše pani učitelky a pani vychovávateľky