• Moja malá záhradka
          • Moja malá záhradka

          • V tomto šk. roku aj napriek tomu, že sme v organizovaní aktivít obmedzení, snažíme sa zapájať do súťaží a projektov. S tretiakmi sme sa zapojili do celoslovenskej súťaže Moja malá záhradka, ktorú pre prvý stupeň základných škôl vyhlásila spoločnosť Kaufland Slovenská republika, aby priblížila deťom prírodu a súťaživou formou vzbudila ich záujem o rastlinky a ich pestovanie.

            Vo februári sme dostali do triedy semienka na pestovanie rastlín, ktoré sme si 24. 2. zasadili. Každý žiak má zasadené iné semienko. Kvetináče si deti vyrobili z plechoviek, ktoré nám darovala p. Ostrovská, veľmi pekne jej ďakujeme. Po vypestovaní záhradky máme šancu vyhrať pre svoju školu či triedu super ceny.

            Samozrejme musíme poslať povinné prílohy, ktorými budú popis rastlinky, ktorá sa žiakom najviac páčila (prípadne priložená aj kresba) a fotografia vypestovanej záhradky. Sme na začiatku, ale veríme, že si zo semienka vypestujeme rastlinky, ktoré nám urobia radosť a možno prinesú aj výhru. Určite sa o tom dozviete.  Niekoľko fotiek z prípravy záhradky je vo fotoalbume. 

             

          • Aj vďaka jazyku vieme, kam patríme 21. február – Medzinárodný deň materinských jazykov

          • V piatok 25. 2. sme si pripomenuli Medzinárodný deň materinských jazykov. Cieľom podujatia bolo, aby žiaci pochopili, že jazyk je symbolom národnej kultúry a pamäťou kultúry. Naši žiaci vedia, že slovenský jazyk je suverénny jazyk, ktorý patrí do zjednotenej Európy. Je schopný napĺňať komunikačné úlohy spoločnosti, pričom potrebuje prejavenie úcty zo strany svojich nositeľov a používateľov. Na školských chodbách žiaci upriamovali svoju pozornosť na portréty a fotografie našich velikánov, ich životopisy, zaujímavosti z ich života, pexeso s vyobrazeniami štúrovcov atď. Žiaci sa tiež oboznámili s jazykom a štýlom písania v polovici 19. storočia. Poučné boli i prezentácie o slovenských jazykovedcoch, súčasných jazykovedných príručkách, slovníkoch a atlasoch.

                 Našou ambíciou bolo podporiť a zachovať u žiakov láskyplný a trvalý vzťah k jazyku, k materčine. I takouto akciou sa formoval ich vzťah k ľudskosti, tolerancii a viere v dobro.

             

          • Oznam o oprave TV

          • Z dôvodu opravy a rekonštrukcie dverí na  telocvični sú aktivity vo štvrtok a v piatok 24.2. - 25.2.2022 v telocvični zrušené. Ďakujeme za pochopenie.

        • Pietny akt pri príležitosti 77. výročia partizánskeho boja v Cetune
          • Pietny akt pri príležitosti 77. výročia partizánskeho boja v Cetune

          • Obec Bzince pod Javorinou, Oblastný výbor Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Novom Meste nad Váhom, Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne Vás pozývajú 27. 2. 2022 o 14. 00 h. na Pietny akt položenia vencov a kvetov k pomníku padlých a umučených v Cetune pri príležitosti 77. výročia partizánskeho boja v Cetune.

            Program:

            • Hymna
            • Privítanie
            • Báseň (prednesie žiačka 7. ročníka našej školy N. Horňáková)
            • Slávnostný príhovor
            • Pieseň Kto za pravdu horí
            • Záver
          • Biologická olympiáda

          • Tak ako aj po minulé roky, aj tento školský rok sme sa zapojili do boiologickej olympiády. 10. 2. 2022 dvaja šikovní deviataci - Michal Gubiš a Tomáš Onofrej - si v online prostredí zmerali sily s rovesníkmi z iných škôl v kategórii C - TP. Tomášovi uniklo tretie miesto len o dva body. Aj Michalovi sa darilo, obsadil krásne 7.  miesto. Obaja žiaci si počtom bodov zaslúžili titul úspešný riešiteľ a my im k ich úspechu srdečne blahoželáme.

        • Hviezdoslavov Kubín- Podjavorinskej Bzince
          • Hviezdoslavov Kubín- Podjavorinskej Bzince

          • V dňoch od 25. 1. do 31. 1. 2022 sa uskutočnilo v našej škole školské kolo v prednese poézie a prózy. Do obvodného kola, ktoré by sa malo uskutočniť v Novom Meste nad Váhom 23., 24. 2. 2022, postupujú títo žiaci:

            1. kategória (2.- 4. ročník)

            Próza: Izabela Dorotea Schovancová 3. ročník  

            Poézia: Romana Trenčanská 3. ročník

            2. kategória (5.- 6. ročník)

            Próza: Kristína Bilová 5. ročník

            Poézia: Bianca Bednáriková 6. ročník

            3. kategória (7.- 9. ročník)

            Próza: Patrícia Bačová 7. ročník

            Poézia: Nella Horňáková 7. ročník

            Z 1. stupňa sa umiestnili na ostatných miestach žiaci, ktorí bohužiaľ do obvodného kola nepostupujú. Sme však na nich veľmi pyšní, že dokázali predniesť svoje ukážky na výbornej recitačnej úrovni. Udelili sme preto aj viac diplomov, lebo rozhodovanie bolo naozaj veľmi ťažké.

            Próza:

            1. miesto: nepostupujúce Samuel Pálka 2. ročník

            2. miesto: Lujza Bašnárová 4. ročník

            3. miesto: Eliška Majdišová 3. ročník, Lenka Zámečníková 4. ročník

            Poézia:

            2. miesto: Vivien Macová 2. ročník, Aneta Begalová 3. ročník, Zoja Podolanová 3. ročník

            3. miesto: Zuzana Durcová 3. ročník, Patrícia Hasalová 4. ročník

            Všetkým recitátorom, nielen tým umiestneným, blahoželáme a veríme, že aj na budúci rok budeme mať také ťažké rozhodovanie ako to bolo v tomto školskom roku. Fotky nájdete vo fotoalbume.